Recept Kaassaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een traditionele saus die heel goed past bij gekookte bloemkool of witlof uit de oven.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Smelt de boter in een steelpan
  2. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en klop op laag vuur met een garde door de boter
  3. Dit heet een roux
  4. Blijf circa 3 minuten kloppen (de bloem is nu aan het garen)
  5. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf kloppen tot je een egale saus hebt
  6. Breng de melk al kloppend aan de kook en draai het vuur dan weer laag
  7. Blijf circa 2 minuten kloppen tot je een mooie dikke saus hebt
  8. Voeg dan de geraspte kaas toe en klop deze door de saus tot dat alle kaas gesmolten is
  9. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat
  10. Lekker bij gekookte bloemkool of witlof
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/kaassaus/