Recept Kaassaus
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 250 ml melk
- 75 gram geraspte belegen kaas
- Peper
- Zout
- Smelt de boter in een steelpan
- Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en klop op laag vuur met een garde door de boter
- Dit heet een roux
- Blijf circa 3 minuten kloppen (de bloem is nu aan het garen)
- Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf kloppen tot je een egale saus hebt
- Breng de melk al kloppend aan de kook en draai het vuur dan weer laag
- Blijf circa 2 minuten kloppen tot je een mooie dikke saus hebt
- Voeg dan de geraspte kaas toe en klop deze door de saus tot dat alle kaas gesmolten is
- Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat
- Lekker bij gekookte bloemkool of witlof
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/kaassaus/
3.5.3226