Recept Geroosterde tomaten met mozzarella
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk voorgerecht om samen te delen. Houd je niet van kappertjes dan kun je ook olijven gebruiken.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Geroosterde tomaten
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 bakje basilicum van 15 gram
  • ½ el olijfolie
  • ½ el balsamico azijn
Kappertjesdressing
  • ½ el kappertjes, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
Bereidingswijze
Geroosterde tomaten
  1. Verwarm de oven op 150 graden
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Snij de tomaten doormidden
  4. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op het bakpapier en besprenkel de balsamicoazijn en olijfolie
  5. Bak de tomaten in circa twee uur onafgedekt tot ze zacht zijn
  6. Snij de mozzarella in plakken
  7. Verdeel de laagjes kaas, tomaten en basilicum op een schaal
  8. Giet de kappertjesdressing over de salade
Kappertjesdressing
  1. Doe de kappertjes, olijfolie en balsamicoazijn in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/geroosterde-tomaten-met-mozzarella-2/