Recept Chocolade pinda repen
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
- 175 gram boter
- 250 gram volkorenbiscuitjes
- 100 ml gecondenseerde melk
- 150 gram melkchocolade
- Grote hand gezouten pinda’s
- Maal de biscuitjes fijn in een blender of keukenmachine of leg ze in een theedoek en rol er met een deegroller over heen
- Smelt 150 gram boter
- Bekleed een bakvorm van 24x24 cm met bakpapier
- Meng in de bakvorm de gemalen biscuitjes met de boter en druk goed aan
- Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven
- Smelt de chocolade au bain marie met de overige 25 gram boter
- Roer er dan de gecondenseerde melk door heen
- Giet dit chocolademengsel over de koekbodem in de bakvorm
- Verkruimel de pinda’s en strooi deze over de chocolade
- Druk ze met de bolle kant van een lepel in de chocolade
- Zet nog drie uur in de koelkast om op te stijven
- Haal dan met bakpapier uit de kom en snij in smalle repen
- Bewaar in een luchtdichte plastic bak
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolade-pinda-repen/
3.5.3226