Recept Chocolade pinda repen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte traktatie die een beetje lijkt op een Snicker. Lekker als tussendoortje of verwennerij bij de thee of koffie.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
Ingrediënten
  • 175 gram boter
  • 250 gram volkorenbiscuitjes
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 150 gram melkchocolade
  • Grote hand gezouten pinda’s
Bereidingswijze
  1. Maal de biscuitjes fijn in een blender of keukenmachine of leg ze in een theedoek en rol er met een deegroller over heen
  2. Smelt 150 gram boter
  3. Bekleed een bakvorm van 24x24 cm met bakpapier
  4. Meng in de bakvorm de gemalen biscuitjes met de boter en druk goed aan
  5. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven
  6. Smelt de chocolade au bain marie met de overige 25 gram boter
  7. Roer er dan de gecondenseerde melk door heen
  8. Giet dit chocolademengsel over de koekbodem in de bakvorm
  9. Verkruimel de pinda’s en strooi deze over de chocolade
  10. Druk ze met de bolle kant van een lepel in de chocolade
  11. Zet nog drie uur in de koelkast om op te stijven
  12. Haal dan met bakpapier uit de kom en snij in smalle repen
  13. Bewaar in een luchtdichte plastic bak
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolade-pinda-repen/