Pannenkoeken Maken? Dit is het beste pannenkoeken recept!
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
Deze pannenkoeken zijn een heerlijke Hollandse lekkernij. Je kunt ze beleggen met wat je zelf lekker vindt. Appel, kaas of ham, of gewoon ouderwets met stroop.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
500 ml halfvolle melk
250 gram bloem
2 eieren
Klont boter
Bereidingswijze
Mix de melk met de (gezeefde) bloem en eieren tot een glad beslag
Smelt de boter in een koekenpan en schep met een grote soeplepel het beslag in de pan
Laat het beslag uitvloeien tot ronde pannenkoek
Draai de pannenkoek pas om als er belletjes in het beslag ontstaan en de randen beginnen op te krullen
Dat is circa na 2 a 3 minuten (check of de bovenkant droog is en draai dan om)
Bak ook de andere kant van de pannenkoek goudbruin
Leg de pannenkoek op een verwarmd bord en dek af met aluminiumfolie
Herhaal dit tot al het beslag op is
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/pannenkoeken/