Pannenkoeken Maken? Dit is het beste pannenkoeken recept!
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze pannenkoeken zijn een heerlijke Hollandse lekkernij. Je kunt ze beleggen met wat je zelf lekker vindt. Appel, kaas of ham, of gewoon ouderwets met stroop.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 ml halfvolle melk
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • Klont boter
Bereidingswijze
  1. Mix de melk met de (gezeefde) bloem en eieren tot een glad beslag
  2. Smelt de boter in een koekenpan en schep met een grote soeplepel het beslag in de pan
  3. Laat het beslag uitvloeien tot ronde pannenkoek
  4. Draai de pannenkoek pas om als er belletjes in het beslag ontstaan en de randen beginnen op te krullen
  5. Dat is circa na 2 a 3 minuten (check of de bovenkant droog is en draai dan om)
  6. Bak ook de andere kant van de pannenkoek goudbruin
  7. Leg de pannenkoek op een verwarmd bord en dek af met aluminiumfolie
  8. Herhaal dit tot al het beslag op is
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/pannenkoeken/