Recept Kabeljauw met pesto uit de oven
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 kabeljauwfilets vers of ontdooid
  • 4 plakken parmaham
  • 2 bakjes basilicum a 15 gram per stuk (alleen de blaadjes)
  • 1 flinke hand geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 flinke el olijfolie
  • 1 klein handje pijnboompitten, licht geroosterd
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snij de blaadjes van de basilicum fijn
  3. Stamp de basilicum samen met de knoflook in een vijzel of gebruik de keukenmachine of zelfs een staafmixer
  4. Doe de pijnboompitten erbinnen stamp of maal het opnieuw
  5. Schep dit mengsel in een kom en doe de helft van de kaas erbij
  6. Roer de kaas er rustig door en voeg de olijfolie toe
  7. Doe er zout en peper naar smaak bij en roer de rest van de kaas door de pesto
  8. Verdeel de pesto over de kabeljauwfilets
  9. Wikkel twee plakken ham om elke kabeljauwfilet
  10. Leg de vis in een ovenschaal
  11. Zet circa 15 tot 20 minuten in de oven
  12. Lekker met gebakken aardappels of gekookte krieltjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kabeljauw-met-pesto-uit-de-oven/