Recept Koolhydraatarme taart met champignons en rookkaas
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 6 eieren
- 250 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 225 kwark
- 6 plakken rookkaas, fijngesneden
- 1 tl maizena
- Olijfolie
- Peper
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Bak de knoflook, uien en champignons even aan in circa 3 minuten
- Kluts de eieren in een kom
- Voeg de maizena en kwark toe en meng alles goed door elkaar
- Voeg dan de groenten en kaas toe en meng alles nogmaals goed door elkaar
- Voeg peper naar smaak toe
- Bekleed een ovenschaal (ik gebruik hier 23x23 cm) met bakpapier
- Tip: maak het bakpapier nat onder de kraan en knijp uit, dan kun je het makkelijk in de schaal leggen
- Giet het mengsel nu in de ovenschaal
- Zet 25 minuten in de oven
- Zet dan de grill aan en laat de bovenkant nog even bruinen voor een mooi goud/bruin resultaat
- Laat een klein beetje afkoelen en snij dan in mooie stukken
- Lekker met balsamico crème en een frisse groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-koolhydraatarme-taart-met-champignons-en-rookkaas/
3.5.3226