Recept Koolhydraatarme taart met champignons en rookkaas
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke gezonde maaltijd vol groenten. Serveer met een frisse salade.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 225 kwark
  • 6 plakken rookkaas, fijngesneden
  • 1 tl maizena
  • Olijfolie
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
  3. Bak de knoflook, uien en champignons even aan in circa 3 minuten
  4. Kluts de eieren in een kom
  5. Voeg de maizena en kwark toe en meng alles goed door elkaar
  6. Voeg dan de groenten en kaas toe en meng alles nogmaals goed door elkaar
  7. Voeg peper naar smaak toe
  8. Bekleed een ovenschaal (ik gebruik hier 23x23 cm) met bakpapier
  9. Tip: maak het bakpapier nat onder de kraan en knijp uit, dan kun je het makkelijk in de schaal leggen
  10. Giet het mengsel nu in de ovenschaal
  11. Zet 25 minuten in de oven
  12. Zet dan de grill aan en laat de bovenkant nog even bruinen voor een mooi goud/bruin resultaat
  13. Laat een klein beetje afkoelen en snij dan in mooie stukken
  14. Lekker met balsamico crème en een frisse groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-koolhydraatarme-taart-met-champignons-en-rookkaas/