Recept Oosterde zalmtartaar met komkommer
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk licht voorgerecht. Zeer feestelijk en toch erg gemakkelijk te bereiden.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 100 gram gerookte zalmblokjes (AH)
  • 4 cm komkommer, in hele kleine blokjes gesneden
  • 1 el sojasaus
  • 4 el wakame (zeewier AH)
  • 8 verse edame boontjes (AH of toko)
  • 1 el sesamzaadjes
Bereidingswijze
  1. Doe de zalmblokjes samen met de komkommer in een kom
  2. Voeg de sojasaus toe en meng door elkaar
  3. Zet twee mooie glazen klaar
  4. Verdeel de helft van het mengsel over de glazen
  5. Verdeel op elk glas twee eetlepels wakame
  6. Verdeel daar weer de andere helft van de zalm/komkommer over
  7. Rijg de edame boontjes aan een prikker en steek deze in het glas
  8. Bestrooi met de sesamzaadjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/oosterse-zalmtartaar-met-komkommer/