Recept Mexicaanse krokante kip salade
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke maaltijdsalade met kip en veel groenten. Serveer met tortillachips.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 300 gram kipfilet
  • 3 tl paprikapoeder
  • 3 tl uienpoeder
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 2 tl cayennepeper (gebruik 1 tl als je de mix milder wilt maken)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 el bloem
  • 1 ei
  • Panko
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 el Griekse yoghurt
  • Paar druppels tabasco
  • 1 el limoensap
  • Peper
  • Zout
  • 150 gram mais
  • ½ pot geroosterde paprika’s, in stukjes gesneden
  • 100 gram gesneden ijsbergsla
  • 50 gram cheddarkaas, in repen gesneden
  • Bakje cherrytomaatjes
  • 125 gram zure room
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 225 graden
  2. Snij de kipfilet in blokjes van 3x3 cm
  3. Meng voor de kruidenmix de paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, komijnpoeder en panko door elkaar
  4. Klop het ei los
  5. Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en dan door de kruidenmix
  6. Leg alle kipstukjes in een ovenschaal en zet 15 minuten in de oven
  7. Prak de avocado’s fijn en meng met de Griekse yoghurt en tabaso en limoensap tot dip en breng op smaak met zout en peper
  8. Verdeel de sla over de borden
  9. Hussel daar de mais, komkommer, paprika en tomaatjes door
  10. Strooi de kaas over de salade
  11. Verdeel de kip over de salade
  12. Serveer met de avocado dip en zure room
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-mexicaanse-krokante-kip-salade/