Recept Mexicaanse krokante kip salade
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
- 300 gram kipfilet
- 3 tl paprikapoeder
- 3 tl uienpoeder
- 3 tl knoflookpoeder
- 2 tl cayennepeper (gebruik 1 tl als je de mix milder wilt maken)
- 1 tl komijnpoeder
- 3 el bloem
- 1 ei
- Panko
- 2 rijpe avocado’s
- 1 el Griekse yoghurt
- Paar druppels tabasco
- 1 el limoensap
- Peper
- Zout
- 150 gram mais
- ½ pot geroosterde paprika’s, in stukjes gesneden
- 100 gram gesneden ijsbergsla
- 50 gram cheddarkaas, in repen gesneden
- Bakje cherrytomaatjes
- 125 gram zure room
- Verwarm de oven op 225 graden
- Snij de kipfilet in blokjes van 3x3 cm
- Meng voor de kruidenmix de paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, komijnpoeder en panko door elkaar
- Klop het ei los
- Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en dan door de kruidenmix
- Leg alle kipstukjes in een ovenschaal en zet 15 minuten in de oven
- Prak de avocado’s fijn en meng met de Griekse yoghurt en tabaso en limoensap tot dip en breng op smaak met zout en peper
- Verdeel de sla over de borden
- Hussel daar de mais, komkommer, paprika en tomaatjes door
- Strooi de kaas over de salade
- Verdeel de kip over de salade
- Serveer met de avocado dip en zure room
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-mexicaanse-krokante-kip-salade/
3.5.3226