Recept Maispuree met kipspies
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
- 300 gram kipfilet
- 10 gram appelazijn
- 10 gram worcestersaus
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1 el mosterd
- 1 el tomatenketchup
- 8 satéprikkers
- 300 gram mais, uitgelekt
- 400 ml kippenbouillon
- 1 rode ui
- 2 el crème fraiche
- Peper
- Snij de kip in dunne repen
- Doe alle overige ingrediënten voor de marinade in een kom en meng met de kip
- Dek de kom af en zet 1 uur in de koelkast
- Rijg de kip zigzag aan de satéprikkers
- Gril de kip dan 5 minuten per kant in een grillpan
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Fruit de ui even aan
- Voeg de mais toe en blus af met de bouillon
- Laat 20 minuten zachtjes stoven op laag vuur
- Doe alles samen met de crème fraiche en een snuf peper in een keukenmachine en maal tot puree
- Of gebruik een staafmixer en pureer in een hoge kom tot puree
- Haal de puree vervolgens door een zeef en roer met de bolle kant tot al het vocht in de onderliggende kom zit en je de velletjes van de mais overhoudt
- Schep de puree in vier mooie glazen en steek in elk glas twee kipspiezen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/maispuree-met-kipspies/
3.5.3226