De zachte smaak van de roodbaarsfilet met het zoute van de ansjovis resulteert in een heerlijke smaakcombinatie. Rooster wat tomaten in de oven en serveer bij de vis. Ook gebakken aardappels zijn lekker bij dit gerecht.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 Roodbaarsfilets met huid
3 el zachte boter
5 ansjovissen, fijngehakt
6 blaadjes basilicum, fijngehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Roer de ansjovis, basilicum en 2 eetlepels boter door elkaar
Vet een ovenschaal in met de overige eetlepel boter
Leg de vis met de huidkant naar beneden in de ovenschaal
Verdeel de ansjovisboter in vlokjes over de vis
Zet de vis 10 tot 12 minuten in de oven
Lekker met geroosterde tomaten en gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/geen-categorie/roodbaars-uit-de-oven/