Recept Roodbaars uit de oven
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
De zachte smaak van de roodbaarsfilet met het zoute van de ansjovis resulteert in een heerlijke smaakcombinatie. Rooster wat tomaten in de oven en serveer bij de vis. Ook gebakken aardappels zijn lekker bij dit gerecht.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 Roodbaarsfilets met huid
  • 3 el zachte boter
  • 5 ansjovissen, fijngehakt
  • 6 blaadjes basilicum, fijngehakt
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Roer de ansjovis, basilicum en 2 eetlepels boter door elkaar
  3. Vet een ovenschaal in met de overige eetlepel boter
  4. Leg de vis met de huidkant naar beneden in de ovenschaal
  5. Verdeel de ansjovisboter in vlokjes over de vis
  6. Zet de vis 10 tot 12 minuten in de oven
  7. Lekker met geroosterde tomaten en gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/geen-categorie/roodbaars-uit-de-oven/