Recept Gegratineerde vis met artisjokken uit de oven
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekker Italiaans recept dat erg makkelijk is om te bereiden. Serveer met een frisse groenen salade en eventueel wat gebakken aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 kabeljauwfilets
  • 100 gram grote gekookte roze garnalen
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 4 artisjokharten uit blik
  • 100 gram aspergetips
  • Zwarte peper uit de molen
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Vet een ovenschaal licht in met een scheut olijfolie
  3. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met versgemalen zwarte peper naar smaak
  4. Strooi de garnalen over de vis
  5. Leg de artisjokharten in de schaal naast de vis
  6. Sprenkel er de slagroom overheen
  7. Zet de schaal circa 15-20 minuten in de oven
  8. Kook de aspergetopos in drie minuten gaar en giet af
  9. Verdeel de vis over twee borden en serveer met de artisjokken en de aspergetips
  10. Lekker met een frisse groene salade en eventueel wat gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gegratineerde-vis-met-artisjokken-uit-de-oven/