Recept Gegratineerde vis met artisjokken uit de oven
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 2 kabeljauwfilets
- 100 gram grote gekookte roze garnalen
- 100 ml slagroom
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 4 artisjokharten uit blik
- 100 gram aspergetips
- Zwarte peper uit de molen
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Vet een ovenschaal licht in met een scheut olijfolie
- Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met versgemalen zwarte peper naar smaak
- Strooi de garnalen over de vis
- Leg de artisjokharten in de schaal naast de vis
- Sprenkel er de slagroom overheen
- Zet de schaal circa 15-20 minuten in de oven
- Kook de aspergetopos in drie minuten gaar en giet af
- Verdeel de vis over twee borden en serveer met de artisjokken en de aspergetips
- Lekker met een frisse groene salade en eventueel wat gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gegratineerde-vis-met-artisjokken-uit-de-oven/
3.5.3226