Recept Thaise gehaktballetjes
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke snack om bij de borrel te serveren. Of als hoofdgerecht met rijst en roergebakken groenten.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 el rode curry pasta
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 10 cm geschilde gember, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijgehakt
  • 1 ei
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • Zonnebloemolie
  • Chilisaus
Bereidingswijze
  1. Meng het gehakt met het ei, curry pasta, knoflook, gember, sjalot en korianderzaad
  2. Vorm er ballen zo groot als een walnoot van
  3. Zet 30 minuten in de koelkast om op te stijven
  4. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom bruin
  5. Voeg de lente-ui toe en bak nog even mee
  6. Leg de gehaktballetjes in een kom en bestrooi met de lente-ui
  7. Serveer met de chilisaus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/thaise-gehaktballetjes/