Recept Thaise gehaktballetjes
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
- 300 gram rundergehakt
- 1 el rode curry pasta
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 10 cm geschilde gember, fijngehakt
- 1 sjalot, fijgehakt
- 1 ei
- 1 tl korianderzaad
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Zonnebloemolie
- Chilisaus
- Meng het gehakt met het ei, curry pasta, knoflook, gember, sjalot en korianderzaad
- Vorm er ballen zo groot als een walnoot van
- Zet 30 minuten in de koelkast om op te stijven
- Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom bruin
- Voeg de lente-ui toe en bak nog even mee
- Leg de gehaktballetjes in een kom en bestrooi met de lente-ui
- Serveer met de chilisaus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/thaise-gehaktballetjes/
3.5.3226