Pompoensoep met Harrissa garnalen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Hete soep van pompoen met harrissa garnalen.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 pompoen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 tl gemalen komijn
  • mespunt kaneelpoeder
  • 1 kneepje citroensap
  • zout en peper
  • Verse koriander
  • 150 gram roze garnalen
  • 1 el harissa
  • staafmixer
Bereidingswijze
  1. Schil de pompoen en snijd in tweeën
  2. Verwijder de zaadjes en hak in grove stukken
  3. Verhit de olie in een grote hoge pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten in de olie
  4. Voeg de stukken pompoen toe en bak het geheel circa 2 minuten
  5. Voeg 1 liter water, de bouillonblokjes, de komijn, het kaneelpoeder en het citroensap toe
  6. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat het circa 20 minuten zacht koken.
  7. Pureer het geheel met de staafmixer Meng de garnalen met de harissa en bak 1 minuut in een koekenpan
  8. Breng de soep op smaak met zout en peper, verdeel hem over 4 kommen en garneer met de garnalen in harissa en de koriander.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/pompoensoep-met-harrissa-garnalen/