Pompoensoep met Harrissa garnalen
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 1 pompoen
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 tl gemalen komijn
- mespunt kaneelpoeder
- 1 kneepje citroensap
- zout en peper
- Verse koriander
- 150 gram roze garnalen
- 1 el harissa
- staafmixer
- Schil de pompoen en snijd in tweeën
- Verwijder de zaadjes en hak in grove stukken
- Verhit de olie in een grote hoge pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten in de olie
- Voeg de stukken pompoen toe en bak het geheel circa 2 minuten
- Voeg 1 liter water, de bouillonblokjes, de komijn, het kaneelpoeder en het citroensap toe
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat het circa 20 minuten zacht koken.
- Pureer het geheel met de staafmixer Meng de garnalen met de harissa en bak 1 minuut in een koekenpan
- Breng de soep op smaak met zout en peper, verdeel hem over 4 kommen en garneer met de garnalen in harissa en de koriander.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/pompoensoep-met-harrissa-garnalen/
3.5.3208