Recept Ricottataartjes
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 1 ei
- 40 gram geraspte parmezaanse kaas
- 125 gram ricotta
- 1 rode paprika
- Peper uit de molen
- Verwarm de oven op 230 graden
- Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten
- Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat
- Leg de paprika helften met de snijkant naar beneden op de folie
- Rooster ze in circa 20 minuten tot ze zwart geblakerd zijn
- Haal ze uit de oven en laat ineen afgedekt kommetje afkoelen
- Verwijder dan het vel en snij de paprika heel fijn
- Verwarm de oven op 175 graden
- Klop het ei en de ricotta door elkaar
- Voeg de fijngehakte paprika en de parmezaanse kaas toe
- Maal er peper naar smaak over heen
- Meng alles nogmaals goed door elkaar
- Vet twee schaaltjes (10 cm diameter) in met wat boter
- Verdeel het ricotta mengsel over de twee schaaltjes
- Zet 25 min in het midden van de oven
- Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen of serveer koud
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/ricottataartjes/
3.5.3226