Recept Ricottataartjes
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk en makkelijk Italiaans voorgerecht. Je kunt ook een geroosterde paprika kant en klaar uit een pot uit de supermarkt nemen.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 ei
  • 40 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 125 gram ricotta
  • 1 rode paprika
  • Peper uit de molen
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 230 graden
  2. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten
  3. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat
  4. Leg de paprika helften met de snijkant naar beneden op de folie
  5. Rooster ze in circa 20 minuten tot ze zwart geblakerd zijn
  6. Haal ze uit de oven en laat ineen afgedekt kommetje afkoelen
  7. Verwijder dan het vel en snij de paprika heel fijn
  8. Verwarm de oven op 175 graden
  9. Klop het ei en de ricotta door elkaar
  10. Voeg de fijngehakte paprika en de parmezaanse kaas toe
  11. Maal er peper naar smaak over heen
  12. Meng alles nogmaals goed door elkaar
  13. Vet twee schaaltjes (10 cm diameter) in met wat boter
  14. Verdeel het ricotta mengsel over de twee schaaltjes
  15. Zet 25 min in het midden van de oven
  16. Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen of serveer koud
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/ricottataartjes/