Recept Italiaanse garnalen met spinazie
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk comfortfood gerecht. Lekker met knapperig stokbrood om in de saus te dopen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300 gram garnalen
  • 200 gram spinazie
  • 250 ml kookroom (light)
  • 50 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • Zwarte peper uit de molen
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan
  2. Fruit de ui en knoflook even aan
  3. Voeg dan de zongedroogde tomaten toe
  4. Bak nog circa 2 minuten
  5. Voeg dan de garnalen toe en bak al omscheppend nog een paar minuten
  6. Giet dan de kookroom in de pan en zet het vuur laag
  7. Verwijder de steeltjes van de spinaziebladeren
  8. Voeg beetje bij beetje al omscheppend de spinazie toe totdat alle spinazie geslonken is
  9. Maal er peper naar smaak over heen
  10. Laat nog een paar minuten goed doorwarmen
  11. Serveer met knapperig stokbrood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/italiaanse-garnalen-met-spinazie/