Recept Bloemkoolsoep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 800 gram bloemkoolroosjes
- 2 medium rode uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 50 gram geraspte oude kaas
- Peper
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de ui en knoflook even aan
- Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en schep alles circa twee minuten door elkaar
- Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en doe een deksel op de pan
- Laat de bloemkool in circa 15 minuten zacht worden
- Pureer alles dan met een staafmixer tot gladde soep
- Voeg peper naar smaak toe
- Voeg de kaas toe en laat in de soep smelten
- Pureer dan nogmaals met de staafmixer tot gladde soep
- Serveer met stokbrood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-bloemkoolsoep/
3.5.3226