Recept Bloemkoolsoep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een hartverwarmende soep vol smaak. Serveer met knapperig stokbrood.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 800 gram bloemkoolroosjes
  • 2 medium rode uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
  2. Fruit de ui en knoflook even aan
  3. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en schep alles circa twee minuten door elkaar
  4. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
  5. Zet het vuur dan laag en doe een deksel op de pan
  6. Laat de bloemkool in circa 15 minuten zacht worden
  7. Pureer alles dan met een staafmixer tot gladde soep
  8. Voeg peper naar smaak toe
  9. Voeg de kaas toe en laat in de soep smelten
  10. Pureer dan nogmaals met de staafmixer tot gladde soep
  11. Serveer met stokbrood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-bloemkoolsoep/