Recept Spinazieomelet met zalm
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke koolhydraatarme taart. De ricotta gaat heel goed samen met de zalm en de spinazie.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: ¾
Ingrediƫnten
  • 6 eieren
  • 200 gram spinazie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 tl maizena
  • 8 el ricotta
  • 200 gram gerookte zalm
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan
  3. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en blijf omscheppen tot alle spinazie geslonken is
  4. Kluts de eieren met de yoghurt en maizena los in een kom
  5. Voeg de groenten toe en breng op smaak met zout en peper
  6. Meng alles goed door elkaar
  7. Bekleed een ovenschaal (ik gebruik hier 25x25 cm) met bakpapier
  8. Stort het ei/spinazie mengsel in de schaal
  9. Bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven
  10. Haal de taart dan uit de oven en laat iets afkoelen
  11. Verdeel de ricotta over de bovenkant van de taart
  12. Snij de taart in vier stukken
  13. Verdeel over elk stuk 50 gram gerookte zalm
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/spinazieomelet-met-zalm/