Recept Spinazieomelet met zalm
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: ¾
- 6 eieren
- 200 gram spinazie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 tl maizena
- 8 el ricotta
- 200 gram gerookte zalm
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan
- Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en blijf omscheppen tot alle spinazie geslonken is
- Kluts de eieren met de yoghurt en maizena los in een kom
- Voeg de groenten toe en breng op smaak met zout en peper
- Meng alles goed door elkaar
- Bekleed een ovenschaal (ik gebruik hier 25x25 cm) met bakpapier
- Stort het ei/spinazie mengsel in de schaal
- Bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven
- Haal de taart dan uit de oven en laat iets afkoelen
- Verdeel de ricotta over de bovenkant van de taart
- Snij de taart in vier stukken
- Verdeel over elk stuk 50 gram gerookte zalm
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/spinazieomelet-met-zalm/
3.5.3226