Recept Bapao met gehakt
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Aantal personen: 2
- 6 bapaobroodjes (toko diepvries)
- 300 gram rundergehakt
- 150 gram geraspte wortel
- 300 gram in dunne repen gesneden rode kool
- 300 gram in repen gesneden witte kool
- 5 cm gember, geschild en fijn gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 125 gram taugé
- 5 el sojasaus
- 5 el vissaus
- Sap van 1 limoen
- 1 el sesamolie
- 1 el zonnebloemolie
- 3 lente-uitjes in ringen gesneden
- Verhit de zonnebloemolie in een grote diepe pan of wok
- Fruit de ui, knoflook en gember even aan
- Voeg dan het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul
- Voeg dan de wortel, rode kool en witte kool toe en schep alles op matig vuur 3 a 5 minuten goed door elkaar
- Voeg dan de sojasaus, vissaus, limoensap en sesamolie toe
- Schep wederom goed door elkaar
- Voeg als laatste de taugé toe en schep nogmaals alles door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn
- Zet vuur laag en laat alles nog paar minuten doorgaren
- Stoom de broodjes in en stoommand au bain marie in 5 minuten gaar
- Vul de broodjes bapao met het gehakt/groenten mengsel
- Lekker met chilisaus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/bapao-met-gehakt/
3.5.3226