Recept Groene curry stoofpot
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke geurende stoofpot die makkelijk te bereiden is. Serveer er rijst bij en Thaise kroepoek.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 600 gram magere runderriblappen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el groene currypasta
  • 150 gram tauge
  • 150 gram sugarsnaps
  • 2 el vissaus
  • 1 tl limoensap
  • Handvol koriander (optioneel)
  • olijfolie
Bereidingswijze
  1. Snij de riblappen in kleine vierkantjes
  2. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan
  3. Voeg de uien en vlees toe
  4. Bak het vlees met de uien al omscheppend aan alle kanten bruin
  5. Zet het vuur dan op de laagste stand en meng het vlees en ui met de groene currypasta
  6. Laat een paar minuutjes garen
  7. Voeg de kokosmelk, vissaus en limoensap toe en roer alles voorzichtig door elkaar
  8. Zet het deksel op de pan en laat vier uur stoven
  9. Kook de sugarsnaps beetgaar en voeg het laatste kwartier aan de stoofschotel toe
  10. Blancheer de tauge 30 seconden in kokend water en laat uitlekken
  11. Verdeel de stoofpot over vier kommen en verdeel daar de taugé over en eventueel de koriander
  12. Serveer met rijst
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/groene-curry-stoofpot/