Recept Groene curry stoofpot
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
- 600 gram magere runderriblappen
- 2 uien, gesnipperd
- 400 ml kokosmelk
- 2 el groene currypasta
- 150 gram tauge
- 150 gram sugarsnaps
- 2 el vissaus
- 1 tl limoensap
- Handvol koriander (optioneel)
- olijfolie
- Snij de riblappen in kleine vierkantjes
- Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan
- Voeg de uien en vlees toe
- Bak het vlees met de uien al omscheppend aan alle kanten bruin
- Zet het vuur dan op de laagste stand en meng het vlees en ui met de groene currypasta
- Laat een paar minuutjes garen
- Voeg de kokosmelk, vissaus en limoensap toe en roer alles voorzichtig door elkaar
- Zet het deksel op de pan en laat vier uur stoven
- Kook de sugarsnaps beetgaar en voeg het laatste kwartier aan de stoofschotel toe
- Blancheer de tauge 30 seconden in kokend water en laat uitlekken
- Verdeel de stoofpot over vier kommen en verdeel daar de taugé over en eventueel de koriander
- Serveer met rijst
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/groene-curry-stoofpot/
3.5.3226