Kabeljauw met saus en groenten uit de oven
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lichte en gezonde maaltijd tjokvol groenten. Ook de vis is licht verteerbaar en daarom is dit gerecht perfect voor degene die op hun gewicht willen letten.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 kabeljauwfilets (of andere witvis)
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1 el gedroogde oregano
  • 300 gram wortels, in dunne plakjes
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 100 gram peultjes
  • 4 el balsamico crème of balsamico azijn
  • 1 el olijfolie
  • Zwarte gemalen peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Bekleed een bakblik met aluminiumfolie
  3. Hussel alle groenten met de olijfolie en de balsamico crème of azijn door elkaar in het bakblik
  4. Zet 15 minuten in de oven
  5. Meng de parmezaanse kaas met de oregano
  6. Verdeel over de vis en maal er zwarte peper naar smaak overheen
  7. Leg de visfilets tussen de groenten en bak nog eens 30 minuten
  8. Zet eventueel nog even onder de grill voor een knapperig kaaskorstje
  9. Lekker met gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kabeljauw-met-saus-en-groenten-uit-de-oven/