Recept Kip Kerrie met champignons
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 3
- 500 gram kipfilet, in stukjes gesneden
- 2 el kerriepoeder
- 1 el kurkuma poeder
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 350 gram champignons
- 200 gram verse ananas, in blokjes gesneden
- 1 tl gembersiroop
- 250 ml kookroom
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Verhit een scheut olijfolie in een wok of grote hapjespan
- Bak de uien en knoflook glazig en voeg dan de kip toe
- Bak al omscheppend om tot de kip aan alle kanten gebakken is
- Voeg de champignons toe en bak al omscheppend nogmaals circa vijf minuten
- Voeg de gembersiroop, kerriepoeder en kurkuma toe en schep goed door elkaar
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Giet de kookroom in de pan en breng aan de kook
- Voeg dan de ananas toe
- Zet het vuur dan laag en laat tien minuten zachtjes pruttelen
- Serveer met rijst en een gekookt ei
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/geen-categorie/kip-kerrie-met-champignons/
3.5.3226