Recept Kip Kerrie met champignons
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heel makkelijk gerecht zonder pakjes of zakjes. Lekker met rijst en een gekookt ei.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 3
Ingrediƫnten
  • 500 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el kurkuma poeder
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 350 gram champignons
  • 200 gram verse ananas, in blokjes gesneden
  • 1 tl gembersiroop
  • 250 ml kookroom
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een wok of grote hapjespan
  2. Bak de uien en knoflook glazig en voeg dan de kip toe
  3. Bak al omscheppend om tot de kip aan alle kanten gebakken is
  4. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend nogmaals circa vijf minuten
  5. Voeg de gembersiroop, kerriepoeder en kurkuma toe en schep goed door elkaar
  6. Voeg peper en zout naar smaak toe
  7. Giet de kookroom in de pan en breng aan de kook
  8. Voeg dan de ananas toe
  9. Zet het vuur dan laag en laat tien minuten zachtjes pruttelen
  10. Serveer met rijst en een gekookt ei
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/geen-categorie/kip-kerrie-met-champignons/