Recept Hamburger met gebakken ei
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
- 300 gram rundergehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 tl ketchup
- Paar druppels tabasco
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder (optioneel)
- 1 tl worcestersaus
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 2 witte harde bolletjes
- 2 eieren
- 4 el ketchup
- 2 el mosterd
- 2 el mayonaise
- 100 gram rode ui, gesnipperd
- 8 plakjes augurk
- 8 plakjes tomaat
- 4 plakken cheddarkaas
- Kneed alle ingrediƫnten voor de burgers door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe
- Vorm met je handen twee burgers en leg deze minimaal afgedekt een half uur in de koelkast om op te stijven
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Bak de ui al omscheppend bruin en haal dan uit de pan en doe de ui in een kommetje
- Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan
- Bak de burgers in circa 15 minuten gaar en keer regelmatig
- Leg de laatste twee minuten de kaas op de burgers zodat de kaas smelt
- Bak de eieren in een aparte pan en zorg dat de dooier heel blijft
- Snij de broodjes open
- Meng de mayonaise met de mosterd en ketchup
- Verdeel deze saus over de broodjes helften
- Beleg dan met de burger, tomaat, rode ui en augurk
- Leg het ei op de burger
- Leg de bovenste helft van het broodje er op
- Lekker met frietjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/hamburger-met-gebakken-ei/
3.5.3226