Recept Hamburger met gebakken ei
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte all American burger. Het lekkerst is het als de dooier van het gebakken ei nog heel is. Lekker met frietjes.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Voor de hamburgers
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 tl ketchup
  • Paar druppels tabasco
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (optioneel)
  • 1 tl worcestersaus
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Voor de broodjes
  • 2 witte harde bolletjes
  • 2 eieren
  • 4 el ketchup
  • 2 el mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 100 gram rode ui, gesnipperd
  • 8 plakjes augurk
  • 8 plakjes tomaat
  • 4 plakken cheddarkaas
Bereidingswijze
  1. Kneed alle ingrediƫnten voor de burgers door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe
  2. Vorm met je handen twee burgers en leg deze minimaal afgedekt een half uur in de koelkast om op te stijven
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
  4. Bak de ui al omscheppend bruin en haal dan uit de pan en doe de ui in een kommetje
  5. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan
  6. Bak de burgers in circa 15 minuten gaar en keer regelmatig
  7. Leg de laatste twee minuten de kaas op de burgers zodat de kaas smelt
  8. Bak de eieren in een aparte pan en zorg dat de dooier heel blijft
  9. Snij de broodjes open
  10. Meng de mayonaise met de mosterd en ketchup
  11. Verdeel deze saus over de broodjes helften
  12. Beleg dan met de burger, tomaat, rode ui en augurk
  13. Leg het ei op de burger
  14. Leg de bovenste helft van het broodje er op
  15. Lekker met frietjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/hamburger-met-gebakken-ei/