Quinoaburger
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 75 g quinoa
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 50 g winterpeen
- 30 g walnoten
- 15 g havermout
- 1 ei,
- 175 g witte bonen (uitgelekt),
- 60 g geraspte oude kaas,
- 1 el oregano
- olie
- 4 broodjes
- 250 gram kastagnechampignons
- 2 tomaten in plakken
- 4 plakken gorgonzola (optioneel)
- Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen
- Snij het sjalotje en knoflook in stukjes
- Schil de peen en snij in kleinere stukken
- Maal eerst wortel, sjalot, knoflook, noten, havermout en ei fijn in de keukenmachine
- Voeg bonen, oregano en kaas toe en maal nogmaals tot een grof mengsel
- Schep het mengsel in een kom en roer de quinoa erdoor
- Breng op smaak met zout en peper
- Vorm met natte handen 4 burgers en zet ze 10 minuten in de vriezer
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij een paar tomaten in plakken en bak de champignons
- Bak de burgers per stuk in de olie aan beide zijden bruin in de koekenpan
- Laat ze daarna nog 8 minuten nagaren in de oven
- Serveer op het broodje met citroenmayonaise, sla, tomaten, champignons en eventueel de gorgonzola
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/quinoaburger/
3.5.3208