Quinoaburger
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Vegetarische burger van quinoa, havermout, witte bonen, noten, sjalot, wortel en ei. Lekker met blauwe kaas en citroenmayonaise.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 75 g quinoa
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g winterpeen
  • 30 g walnoten
  • 15 g havermout
  • 1 ei,
  • 175 g witte bonen (uitgelekt),
  • 60 g geraspte oude kaas,
  • 1 el oregano
  • olie
  • 4 broodjes
  • 250 gram kastagnechampignons
  • 2 tomaten in plakken
  • 4 plakken gorgonzola (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen
  2. Snij het sjalotje en knoflook in stukjes
  3. Schil de peen en snij in kleinere stukken
  4. Maal eerst wortel, sjalot, knoflook, noten, havermout en ei fijn in de keukenmachine
  5. Voeg bonen, oregano en kaas toe en maal nogmaals tot een grof mengsel
  6. Schep het mengsel in een kom en roer de quinoa erdoor
  7. Breng op smaak met zout en peper
  8. Vorm met natte handen 4 burgers en zet ze 10 minuten in de vriezer
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden
  10. Snij een paar tomaten in plakken en bak de champignons
  11. Bak de burgers per stuk in de olie aan beide zijden bruin in de koekenpan
  12. Laat ze daarna nog 8 minuten nagaren in de oven
  13. Serveer op het broodje met citroenmayonaise, sla, tomaten, champignons en eventueel de gorgonzola
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/quinoaburger/