Recept Pastinaaksoep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een fluweelzachte soep die heerlijk zoetig smaakt. Super gezond en veel vitaminen. Lekker met een broodje met kruidenboter.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 6
Ingrediƫnten
  • 800 gram pastinaak
  • 2 grote rode uien, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1,2 liter water
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Mocht jij de pastinaak wel willen schillen dan kan dat uiteraard ook
  2. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
  3. Fruit de uien en knoflook even aan
  4. Voeg dan de gesneden pastinaak toe
  5. Bak al roerbak alles al omscheppend twee minuten op hoog vuur
  6. Voeg dan de bouillonblokjes en het water toe
  7. Breng aan de kook
  8. Zet het vuur dan laag en laat circa 20 tot 25 minuten met deksel op de pan zachtjes koken
  9. Als de groenten zacht zijn zet je het vuur uit en pureer je alles tot soep
  10. Voeg peper en zout naar smaak toe en pureer nogmaals tot alle smaken zijn opgenomen
  11. Lekker met een broodje met kruidenboter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/pastinaaksoep/