Recept Pastinaaksoep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 6
- 800 gram pastinaak
- 2 grote rode uien, fijngehakt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 groentebouillonblokjes
- 1,2 liter water
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Mocht jij de pastinaak wel willen schillen dan kan dat uiteraard ook
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de uien en knoflook even aan
- Voeg dan de gesneden pastinaak toe
- Bak al roerbak alles al omscheppend twee minuten op hoog vuur
- Voeg dan de bouillonblokjes en het water toe
- Breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat circa 20 tot 25 minuten met deksel op de pan zachtjes koken
- Als de groenten zacht zijn zet je het vuur uit en pureer je alles tot soep
- Voeg peper en zout naar smaak toe en pureer nogmaals tot alle smaken zijn opgenomen
- Lekker met een broodje met kruidenboter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/pastinaaksoep/
3.5.3226