Recept Mexicaanse bowl met chili con carne
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke Mexicaanse maaltijd vol smaak. Lekker met geraspte kaas en zure room.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 600 gram magere runderlappen
  • 2 blikken limabonen (of witte grote bonen)
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 knoflooktenen
  • 25 gram pure chocola (tenminste 72 procent cacao)
  • chilipoeder naar smaak
  • 1.5 tl kaneelpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 el komijn
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • Zout
  • 4 wraps
  • Zure room
  • zakje geraspte kaas
Bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in dobbelstenen
  2. Snijd de uien in stukjes
  3. Hak de rode peper fijn en verwijder evt de zaadjes
  4. Hak de knoflook fijn
  5. Giet een scheut olijfolie in een hoge pan
  6. Bak het vlees rondom bruin
  7. Haal het vervolgens uit de pan en leg het op een bord
  8. Fruit dan de uien en knoflook en rode peper op laag vuur
  9. Voeg de chilipoeder (naar smaak), kaneel, komijn, oregano, korianderpoeder en paprikapoeder toe
  10. Mix met de uien en knoflook
  11. Doe het vlees weer in de pan
  12. Schep goed om
  13. Giet de blikken tomatenblokjes in de pan
  14. Voeg de bouillon toe
  15. Laat het nu met deksel op de pan 2.5 uur stoven op laag vuur
  16. Voeg dan de bonen en chocola toe
  17. Laat nog 30 minuten stoven
  18. Verwarm de wraps volgens de verpakking
  19. Verdeel de wraps over vier borden
  20. Verdeel de chili over de borden
  21. Bestrooi met geraspte kaas en zure room
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/mexicaanse-bowl-met-chili-con-carne/