Konijnenbout in mosterdsaus
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
- 4 konijnenbouten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels mosterd
- 3 eetlepels bloem
- 5 dl groentenbouillon
- 150 gram boter
- Peper en zout
- 500 gram spruitjes
- De konijnenbouten inwrijven met zout en peper
- Smelt de 150 gram boter in de braadpan
- Braadt de bouten om en om bruin
- Bouten uit de pan nemen en op een bord leggen
- Voeg bij de braadboter een fijn gesnipperde ui, een uitgeperst teentje knoflook, 2 volle eetlepels mosterd en 3 eetlepels bloem
- Roer door elkaar en voeg er een lepel crème fraiche aan toe
- Schenk nu 5 dl bouillon in de braadpan en roer van het geheel een gladde saus
- Naar smaak zout en vers gemalen peper toe voegen
- leg de bouten terug in de saus en laat het met deksel op de pan 1uur stoven
- Keer de bouten af en toe en bedruip met de saus
- Lekker met spruitjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/konijnenbout-in-mosterdsaus/
3.5.3208