Konijnenbout in mosterdsaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Wildmenu met konijn en spruitjes en een stevige mosterdsaus.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 konijnenbouten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels bloem
  • 5 dl groentenbouillon
  • 150 gram boter
  • Peper en zout
  • 500 gram spruitjes
Bereidingswijze
  1. De konijnenbouten inwrijven met zout en peper
  2. Smelt de 150 gram boter in de braadpan
  3. Braadt de bouten om en om bruin
  4. Bouten uit de pan nemen en op een bord leggen
  5. Voeg bij de braadboter een fijn gesnipperde ui, een uitgeperst teentje knoflook, 2 volle eetlepels mosterd en 3 eetlepels bloem
  6. Roer door elkaar en voeg er een lepel crème fraiche aan toe
  7. Schenk nu 5 dl bouillon in de braadpan en roer van het geheel een gladde saus
  8. Naar smaak zout en vers gemalen peper toe voegen
  9. leg de bouten terug in de saus en laat het met deksel op de pan 1uur stoven
  10. Keer de bouten af en toe en bedruip met de saus
  11. Lekker met spruitjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/konijnenbout-in-mosterdsaus/