Falafelburgers
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Egyptisch
Aantal personen: 2
- 225 gram gedroogde kikkererwten
- Bosje peterselie
- Bosje koriander
- 1 el gedroogde koriander
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 tl komijn
- 2 tomaten
- 125 gram Griekse yoghurt
- 1 el olijfolie
- 1 el tahinpasta
- 1 el citroensap
- Week de kikkererwten een nacht in ruim water
- Giet de kikkererwten af en doe ze in de keukenmachine
- Maal tot grof mengsel
- Voeg de ui, twee tenen knoflook, peterselie, koriander, gedroogde koriander, komijn, peper en zout toe
- Maal tot mooi mengsel, mag nog iets korrelig zijn
- Zet half uur weg in de koelkast
- Snijd de tomaten klein
- Meng de yoghurt met de olijfolie en het citroensap en de tahin
- Pers de laatste knoflookteen uit en voeg toe
- Roer alles goed door elkaar
- Vorm van het falafelmengsel acht kleine burgers
- Verhit een laag zonnebloemolie in een diepe pan
- Bak de burgers circa 2.5 minuut per kant mooi bruin
- Snijd de broodjes open en beleg met de falafelburgers
- Leg de tomaten op de burgers en top af met de saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/falafelburgers/
3.5.3208