Falafelburgers
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Burger van kikkererwten met een frisse salade van tomaat en koriander.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Egyptisch
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 225 gram gedroogde kikkererwten
  • Bosje peterselie
  • Bosje koriander
  • 1 el gedroogde koriander
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl komijn
  • 2 tomaten
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tahinpasta
  • 1 el citroensap
Bereidingswijze
  1. Week de kikkererwten een nacht in ruim water
  2. Giet de kikkererwten af en doe ze in de keukenmachine
  3. Maal tot grof mengsel
  4. Voeg de ui, twee tenen knoflook, peterselie, koriander, gedroogde koriander, komijn, peper en zout toe
  5. Maal tot mooi mengsel, mag nog iets korrelig zijn
  6. Zet half uur weg in de koelkast
  7. Snijd de tomaten klein
  8. Meng de yoghurt met de olijfolie en het citroensap en de tahin
  9. Pers de laatste knoflookteen uit en voeg toe
  10. Roer alles goed door elkaar
  11. Vorm van het falafelmengsel acht kleine burgers
  12. Verhit een laag zonnebloemolie in een diepe pan
  13. Bak de burgers circa 2.5 minuut per kant mooi bruin
  14. Snijd de broodjes open en beleg met de falafelburgers
  15. Leg de tomaten op de burgers en top af met de saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/falafelburgers/