Kalfssaucijsjes met pompoenpuree
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Volle smaken en stevige worst met walnoten en pompoenpuree en ui.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Engels
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 pompoen
  • 2 uien
  • Kneepje citroensap
  • Zout en peper
  • 8 kalfssaucijsjes
  • Mosterd (optioneel)
  • Geroosterde walnoten (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snijdt de pompoen in grove stukken en verwijder de pitten
  3. Snijdt de ui in ringen
  4. Leg de pompoen met de ui op een met bakpapier beklede bakplaat
  5. Rooster het 30 minuten tot de pompoen zacht en gaar is
  6. Pureer met een staafmixer in een grote kom tot egale puree
  7. Voeg zout, peper en citroensap toe
  8. Mix nog een keer
  9. Bak de saucijsjes in een pan in wat olijfolie knapperig en bruin
  10. Rooster een handje walnoten in een anti aanbakpan
  11. Serveer de puree met de saucijsjes en eventueel een lik mosterd en de walnoten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kalfssaucijsjes-met-pompoenpuree/