Tonijnburgers
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 2
- 2 blikjes tonijn op water
- 2 eieren
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 2 rode uien
- 2 el panko
- 1.5 el sesamolie
- 100 ml magere yoghurt
- 1 kleine el wasabipasta
- wakame
- 100 gram taugé
- Olie om pan in te vetten
- 2 broodjes naar keuze
- Flacon met spuitmondje
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de uitgelekte tonijn met de eieren, knoflook, ui, panko en sesamolie tot een gladde massa
- Vorm daar vier burgers van
- Laat circa 30 minuten opstijven in de koekast
- Meng de yoghurt met de wasabipasta tot een egaal mengsel
- Giet het in een flacon met spuitmondje
- Verhit een beetje olie in een anti aanbakpan
- Bak de vier burgers voorzichtig aan beide zijden bruin
- Laat ze uitlekken op keukenpapier
- Doe ze vervolgens 10 minuten in de oven
- Blancheer de taugé in kokend water voor 1 minuut
- Giet de tauge af
- Snijdt de broodjes doormidden en rooster de broodjes even mee in de oven
- Leg op elke onderkant een tonijnburger
- Daarop de taugé en vervolgens weer een burger
- Finish met de wakame en de andere helft van het broodje
- Schrijf er met behulp van de spuitflacon een leuke tekst bij van het wasabi/yoghurtmengsel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/tonijnburgers/
3.5.3208