Tonijnburgers
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Hete tonijnburgers met wakame, taugé en yoghurt-wasabisaus.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 2 eieren
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 rode uien
  • 2 el panko
  • 1.5 el sesamolie
  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 kleine el wasabipasta
  • wakame
  • 100 gram taugé
  • Olie om pan in te vetten
  • 2 broodjes naar keuze
  • Flacon met spuitmondje
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng de uitgelekte tonijn met de eieren, knoflook, ui, panko en sesamolie tot een gladde massa
  3. Vorm daar vier burgers van
  4. Laat circa 30 minuten opstijven in de koekast
  5. Meng de yoghurt met de wasabipasta tot een egaal mengsel
  6. Giet het in een flacon met spuitmondje
  7. Verhit een beetje olie in een anti aanbakpan
  8. Bak de vier burgers voorzichtig aan beide zijden bruin
  9. Laat ze uitlekken op keukenpapier
  10. Doe ze vervolgens 10 minuten in de oven
  11. Blancheer de taugé in kokend water voor 1 minuut
  12. Giet de tauge af
  13. Snijdt de broodjes doormidden en rooster de broodjes even mee in de oven
  14. Leg op elke onderkant een tonijnburger
  15. Daarop de taugé en vervolgens weer een burger
  16. Finish met de wakame en de andere helft van het broodje
  17. Schrijf er met behulp van de spuitflacon een leuke tekst bij van het wasabi/yoghurtmengsel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/tonijnburgers/