Rösti van zoete aardappel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Ieder een kwart van deze rösti van zoete aardappel en speltmeel. Past goed bij een schnitzel of iets anders Noord-Europees.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Zwitserland
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 eieren
  • Parmezaanse kaas
  • bosuitjes in ringen gesneden
  • 40 gram (spelt)meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • Handje geraspte kaas naar keuze
  • zwarte peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Rasp de zoete aardappel
  2. Kluts de eieren in een kom
  3. Voeg bakpoeder, meel, specerijen toe
  4. Voeg het mengsel toe aan de aardappel
  5. Mix de ui er door heen
  6. Verwarm olie in een anti aanbakpan
  7. Verspreid de rösti over de bodem
  8. Laat 10 minuten bruin worden
  9. Keer om met behulp van een bord
  10. Bak zo ook de andere kant
  11. Voeg op het laatst de geraspte kaas toe en laat het smelten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/rosti-van-zoete-aardappel/