Indische stoofpot met hoisin en sherry
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Aantal personen: 4
- 500 gr sukadelappen in blokjes gesneden
- 2 grote rode uien gesnipperd
- 4 cm verse gember fijngesneden
- 2 steranijsjes
- 1 kaneelstokje
- 3 el droge sherry
- 3 el donkere sojasaus of anders gewone sojasaus
- 2 el pindakaas
- 2 el hoisinsaus
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 500 ml warme runderbouillon
- Klont boter
- Snuf zeezout
- 2 bosuitjes in ringen gesneden
- Smelt een klont boter in een koekenpan
- Schroei het vlees al omscheppend aan beide kanten bruin
- Voeg de uien en gember toe
- Bak nog even een minuutje mee
- Voeg de steranijs, kaneelstok, hoisinsaus, pindakaas, sherry, sojasaus en suiker toe
- Los een bouillonblokje op in 500 ml kokend water
- Voeg dit toe en roer alles voorzichtig door
- Zet het vuur nu op de laagste stand en laat minimaal drie uur pruttelen
- Strooi de bosui er bij het serveren overheen
- Lekker met rijst en broccoli
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/indische-stoofpot-met-hoisin-en-sherry/
3.5.3208