Indische stoofpot met hoisin en sherry
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Indische stoofpot met sukade. Ideaal met geblancheerde broccoli met seroendeng.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gr sukadelappen in blokjes gesneden
  • 2 grote rode uien gesnipperd
  • 4 cm verse gember fijngesneden
  • 2 steranijsjes
  • 1 kaneelstokje
  • 3 el droge sherry
  • 3 el donkere sojasaus of anders gewone sojasaus
  • 2 el pindakaas
  • 2 el hoisinsaus
  • 50 gr bruine basterdsuiker
  • 500 ml warme runderbouillon
  • Klont boter
  • Snuf zeezout
  • 2 bosuitjes in ringen gesneden
Bereidingswijze
  1. Smelt een klont boter in een koekenpan
  2. Schroei het vlees al omscheppend aan beide kanten bruin
  3. Voeg de uien en gember toe
  4. Bak nog even een minuutje mee
  5. Voeg de steranijs, kaneelstok, hoisinsaus, pindakaas, sherry, sojasaus en suiker toe
  6. Los een bouillonblokje op in 500 ml kokend water
  7. Voeg dit toe en roer alles voorzichtig door
  8. Zet het vuur nu op de laagste stand en laat minimaal drie uur pruttelen
  9. Strooi de bosui er bij het serveren overheen
  10. Lekker met rijst en broccoli
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/indische-stoofpot-met-hoisin-en-sherry/