Pangasius met gefrituurde lenteui
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Lente-ui overgieten met hete olie geeft een bijzonder smaak. Je waant je direct in China.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 gefileerde zeebaarsfilets of andere witvis
  • 2 stengels lente ui in smalle repen gesneden
  • 2 centimeter verse gember fijngehakt
  • 2 el sojasaus
  • 2 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Stoom de visfilets met de gember erop in een stoommand ongeveer 15/20 minuten gaar (is afhankelijk van de dikte van de vis)
  2. Verhit de olie in een steelpan tot hij begint te walmen
  3. Leg de vis met gember op de borden
  4. Strooi de repen lente ui daarover heen
  5. Giet de kokende olie over de vissen
  6. Giet daarna de sojasaus erover heen
  7. Dien direct op
  8. Lekker met geroerbakte paksoi en rijst
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/pangasius-met-gefrituurde-lenteui/