Zalmbonbon met avocado en groene appel
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 8 mooie plakken gerookte zalm
- 2 avocado's
- 1 groene appel
- 4 el Griekse yoghurt
- Wasabi naar smaak
- Peper
- Zout
- 1.5 el citroensap
- Maanzaad (optioneel)
- 4 kleine schaaltjes
- Plastic folie
- Bekleed de 4 schaaltjes (ramekins) ruim met plastic folie
- Leg daarin twee plakken zalm elkaar overlappend in zodat het schaaltje helemaal rondom bedekt is
- Prak de avocado's tot mousse
- Meng de mousse met de yoghurt, wasabi, peper, zout, citroensap
- Schil de groene appel en snijd het in parten en vervolgens in kleine vierkante blokjes
- Voeg de appelstukjes aan het avocado/yoghurt mengsel toe en meng goed
- Schep dan in elk bakje wat van de mousse tot de rand
- Vouw de zalm over de mousse
- Vouw daarna de plastic folie over het schaaltje zodat de bonbon afgesloten is
- Zet weg in de koelkast voor minimaal een uur, maar mag ook de hele middag tot gebruik
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/zalmbonbon-met-avocado-en-groene-appel/
3.5.3208