Zalmbonbon met avocado en groene appel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Mooie kerstverrasing met deze bol van gerookte zalm gevuld met avocado, wasabi en groene appel.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 8 mooie plakken gerookte zalm
  • 2 avocado's
  • 1 groene appel
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Wasabi naar smaak
  • Peper
  • Zout
  • 1.5 el citroensap
  • Maanzaad (optioneel)
  • 4 kleine schaaltjes
  • Plastic folie
Bereidingswijze
  1. Bekleed de 4 schaaltjes (ramekins) ruim met plastic folie
  2. Leg daarin twee plakken zalm elkaar overlappend in zodat het schaaltje helemaal rondom bedekt is
  3. Prak de avocado's tot mousse
  4. Meng de mousse met de yoghurt, wasabi, peper, zout, citroensap
  5. Schil de groene appel en snijd het in parten en vervolgens in kleine vierkante blokjes
  6. Voeg de appelstukjes aan het avocado/yoghurt mengsel toe en meng goed
  7. Schep dan in elk bakje wat van de mousse tot de rand
  8. Vouw de zalm over de mousse
  9. Vouw daarna de plastic folie over het schaaltje zodat de bonbon afgesloten is
  10. Zet weg in de koelkast voor minimaal een uur, maar mag ook de hele middag tot gebruik
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/zalmbonbon-met-avocado-en-groene-appel/