Beef Wellington
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Beef Wellington is een gerecht van runderbiefstuk en duxelles (fijngehakte paddenstoelen met diverse kruiden). Dit wordt samen in bladerdeeg verpakt en in de oven gegaard.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 600 gram rosbief aan een stuk
  • 6 mooie stukken parmaham
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 teen knoflook
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 1 ei
  • Mosterd
Bereidingswijze
  1. Snij de champignons ragfijn met een mes of in de keukenmachine
  2. Hak de teen knoflook ook heel fijn
  3. Verhit een anti aanbakpan op hoog vuur zonder olie of boter
  4. Voeg de fijngehakte champignons en de knoflook toe en bestrooi met tijm
  5. Bak tot al het vocht er uit is en er een plak ontstaan is, dit heet een duxelle
  6. Haal de plak uit de pan en laat afkoelen
  7. Giet een grote scheut olijfolie in de pan en wals goed zodat de hele bodem bedekt is
  8. Braad het vlees aan alle kanten aan zodat het mooi dichtgeschroeid is
  9. Haal uit de pan en leg op een bord en kwast alle kanten in met mosterd
  10. Leg de plakken ham dakpansgewijs op een stuk plastic folie
  11. Leg daarop de plak duxelle
  12. Leg daarop het stuk vlees
  13. Rol de ham met het mengsel met behulp van de folie over het vlees zodat het vlees ingepakt wordt
  14. Leg minimaal 30 minuten weg in de koelkast
  15. Rol de bladerdeeg uit tot een lange rechtvormige lap
  16. Haal het vlees uit de koelkast en verwijder de folie
  17. Leg de bladerdeeg op plastic folie en het vlees erop
  18. Splits het ei
  19. Bestrijk de randen van het deeg met het eiwit
  20. Rol weer met behulp van de folie het deeg over het vlees
  21. Vouw de zijkanten naar binnen zodat het hele vleesstuk goed bedekt is
  22. Kwast daarna de bovenkant en zijkanten in met het eigeel
  23. Verwarm de oven op 200 graden
  24. Leg de beef Wellington op een met bakpapier beklede bakplaat
  25. Steek evt een vleesthermometer in de zijkant
  26. Als de kerntemperatuur 50/55 graden is dan is het vlees medium/rare (circa 35/40 minuten)
  27. Haal het uit de oven en laat nog 5/10 minuten rusten onder aluminiumfolie
  28. Lekker met broccoli
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/beef-wellington/