Beef Wellington is een gerecht van runderbiefstuk en duxelles (fijngehakte paddenstoelen met diverse kruiden). Dit wordt samen in bladerdeeg verpakt en in de oven gegaard.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
600 gram rosbief aan een stuk
6 mooie stukken parmaham
250 gram kastanjechampignons
1 tl gedroogde tijm
1 teen knoflook
4 plakken bladerdeeg
1 ei
Mosterd
Bereidingswijze
Snij de champignons ragfijn met een mes of in de keukenmachine
Hak de teen knoflook ook heel fijn
Verhit een anti aanbakpan op hoog vuur zonder olie of boter
Voeg de fijngehakte champignons en de knoflook toe en bestrooi met tijm
Bak tot al het vocht er uit is en er een plak ontstaan is, dit heet een duxelle
Haal de plak uit de pan en laat afkoelen
Giet een grote scheut olijfolie in de pan en wals goed zodat de hele bodem bedekt is
Braad het vlees aan alle kanten aan zodat het mooi dichtgeschroeid is
Haal uit de pan en leg op een bord en kwast alle kanten in met mosterd
Leg de plakken ham dakpansgewijs op een stuk plastic folie
Leg daarop de plak duxelle
Leg daarop het stuk vlees
Rol de ham met het mengsel met behulp van de folie over het vlees zodat het vlees ingepakt wordt
Leg minimaal 30 minuten weg in de koelkast
Rol de bladerdeeg uit tot een lange rechtvormige lap
Haal het vlees uit de koelkast en verwijder de folie
Leg de bladerdeeg op plastic folie en het vlees erop
Splits het ei
Bestrijk de randen van het deeg met het eiwit
Rol weer met behulp van de folie het deeg over het vlees
Vouw de zijkanten naar binnen zodat het hele vleesstuk goed bedekt is
Kwast daarna de bovenkant en zijkanten in met het eigeel
Verwarm de oven op 200 graden
Leg de beef Wellington op een met bakpapier beklede bakplaat
Steek evt een vleesthermometer in de zijkant
Als de kerntemperatuur 50/55 graden is dan is het vlees medium/rare (circa 35/40 minuten)
Haal het uit de oven en laat nog 5/10 minuten rusten onder aluminiumfolie
Lekker met broccoli
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/beef-wellington/