Kalkoen Scallopini
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 500 gram kalkoenfilets
- 500 gram Kastanjechampignons
- Twee rode uien
- 4 el Mosterd
- 200 ml Sherry
- Parmezaanse kaas (de hoeveelheid laat ik aan jou over, zie kop)
- Wrijf de kalkoenfilets in met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalkoenfilets in 4 min. bruin en gaar.
- Leg ze op een bord.
- Fruit de rode uien 2 min. in het bakvet. Roer de mosterd en sherry door het bakvet en schenk er 2 el water bij.
- Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 4 min. zachtjes sudderen.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Leg de kalkoenfilets in de saus en laat ze warm worden.
- Bak in een andere pan de in plakjes gesneden champignons in een el olie.
- Maak op een bord een mooi torentje van de champignons en leg daar de stukken kalkoen overheen.
- Leg de uien in het midden van je torentje.
- Strooi de parmezaanse kaas erover.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kalkoen-met-mosterd/
3.5.3208