Zoete aardappelsoep met tuinbonen en oude kaas
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 500 gram zoete aardappel
- 700 ml groentebouillon
- 1 tl karwijzaad
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- Zout
- Peper
- Olijfolie
- 100 gram tuinbonen
- 100 gram verkruimelde geitenkaas
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de gesnipperde ui samen met het fijngehakte teentje knoflook even aan
- Voeg ook het karwijzaad toe en bak even mee
- Schil de aardappels en hak ze in stukken
- Voeg naar paar minuten toe in de pan
- Voeg bouillon, peper en zout toe
- Draai het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen
- Pureer dan tot gladde soep
- Als je het nog te dik vindt dan kun je nog wat bouillon toevoegen
- Kook de tuinbonen in twee minuten gaar
- Serveer in een soepkom of mooie glazen
- Schenk de soep in
- Leg de tuinbonen in de soep
- Verkruimel de geitenkaas erover
- Bestrooi eventueel nog met karwijzaad
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/zoete-aardappelsoep-met-tuinbonen-en-oude-kaas/
3.5.3208