Zoete aardappelsoep met tuinbonen en oude kaas
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze zoete aardappelsoep is voor 4 kleine koppen soep of 2 grote. Gevuld met tuinbonen en Goudse kaas.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gram zoete aardappel
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • 100 gram tuinbonen
  • 100 gram verkruimelde geitenkaas
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
  2. Fruit de gesnipperde ui samen met het fijngehakte teentje knoflook even aan
  3. Voeg ook het karwijzaad toe en bak even mee
  4. Schil de aardappels en hak ze in stukken
  5. Voeg naar paar minuten toe in de pan
  6. Voeg bouillon, peper en zout toe
  7. Draai het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen
  8. Pureer dan tot gladde soep
  9. Als je het nog te dik vindt dan kun je nog wat bouillon toevoegen
  10. Kook de tuinbonen in twee minuten gaar
  11. Serveer in een soepkom of mooie glazen
  12. Schenk de soep in
  13. Leg de tuinbonen in de soep
  14. Verkruimel de geitenkaas erover
  15. Bestrooi eventueel nog met karwijzaad
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/zoete-aardappelsoep-met-tuinbonen-en-oude-kaas/