Linzencurry met platbrood
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
- 1 grote of 2 kleine uien
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 3 cm verse gember fijngesneden
- 4 el garam masala (kant-en-klaar of zelfgemaakt*)
- Peper
- Zout
- 1 blik komosmelk
- 1 blik tomaten op sap
- 250 gram rode linzen
- 1 rode peper fijngehakt
- 750 ml groentenbouillon
- Sap van 1 limoen of een grote kneep uit een flesje limoensap
- 3 stengels bosui in ringetjes gesneden
- 500 gram kleine roze garnalen
- Olijfolie
- Eventueel een handje noten zoals amandelen of pinda's of cashewnoten
- *kardemom, gember, kaneel, kerrie masala, koenjit, komijn, koriander, kruidnagel, zwarte peper en venkelzaad
- Verhit de olijfolie in een grote pan met anti aanbakbodem
- Fruit de ui in een paar minuten zacht
- Voeg de knoflook, gember, rode peper en de specerijen (garam masala mengsel) toe
- Roer met een lepel alles door elkaar tot een geurend mengsel
- Voeg de garnalen toe en bak even kort mee
- Voeg de tomaten op sap toe
- Voeg de linzen en de bouillon toe en roer weer goed door
- Verlaag het vuur en laat circa 20 minuten zacht pruttelen
- Kijk tussendoor een keer of de linzen niet teveel vocht opnemen. Voeg anders nog wat bouillon toe
- Breng op smaak met peper en zout
- Voeg de kokosmelk toe en het limoensap
- Breng de curry tot aan het kookpunt en verwarm nog 5 minuten
- Schep de curry in mooie kommen en bestrooi met bosui en noten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/linzencurry-met-platbrood/
3.5.3208