Linzencurry met platbrood
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Curry gemaakt van linzen met platbrood, garnalen, bosui en amandelnoten.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 cm verse gember fijngesneden
  • 4 el garam masala (kant-en-klaar of zelfgemaakt*)
  • Peper
  • Zout
  • 1 blik komosmelk
  • 1 blik tomaten op sap
  • 250 gram rode linzen
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 750 ml groentenbouillon
  • Sap van 1 limoen of een grote kneep uit een flesje limoensap
  • 3 stengels bosui in ringetjes gesneden
  • 500 gram kleine roze garnalen
  • Olijfolie
  • Eventueel een handje noten zoals amandelen of pinda's of cashewnoten
  • *kardemom, gember, kaneel, kerrie masala, koenjit, komijn, koriander, kruidnagel, zwarte peper en venkelzaad
Bereidingswijze
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan met anti aanbakbodem
  2. Fruit de ui in een paar minuten zacht
  3. Voeg de knoflook, gember, rode peper en de specerijen (garam masala mengsel) toe
  4. Roer met een lepel alles door elkaar tot een geurend mengsel
  5. Voeg de garnalen toe en bak even kort mee
  6. Voeg de tomaten op sap toe
  7. Voeg de linzen en de bouillon toe en roer weer goed door
  8. Verlaag het vuur en laat circa 20 minuten zacht pruttelen
  9. Kijk tussendoor een keer of de linzen niet teveel vocht opnemen. Voeg anders nog wat bouillon toe
  10. Breng op smaak met peper en zout
  11. Voeg de kokosmelk toe en het limoensap
  12. Breng de curry tot aan het kookpunt en verwarm nog 5 minuten
  13. Schep de curry in mooie kommen en bestrooi met bosui en noten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/linzencurry-met-platbrood/