Sodabrood
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: nvt
- 250 gram bloem
- 250 gram volkorenbloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 400 ml karnemelk
- Verwarm de oven voor tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Doe alle droge ingrediƫnten in een grote kom en meng ze goed
- Giet er dan de karnemelk bij en meng het vlot tot een kleverig deeg
- Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en vorm er een bal van
- Druk de bal iets plat met je hand
- Leg het deeg op de bakplaat
- Kerf het diep in kwarten in, net niet helemaal tot de onderkant
- Bestuif met wat bloem
- Bak 30 minuten in de oven
- Laat afkoelen op een rooster.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/sodabrood/
3.5.3208