Zuurkoolfrittata
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Frittata met zuurkool en kalfssaucijsjes.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 6 eieren
  • 300 gram zuurkool
  • 3 kalfssaucijsjes
  • 1 zoet/zure appel (Jonagold, Elstar)
  • 50 gram geraspte (20 of 30 plus) kaas
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder (optioneel)
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg de saucijsjes in een ovenbestendige schaal en bak 20 minuten bruin
  3. Kluts de eieren met peper, zout en eventueel de knoflookpoeder tot een egale massa
  4. Snij de saucijsjes in plakjes
  5. Leg in een andere ovenschaal de zuurkool en strooi er de kerriepoeder overheen
  6. Mix goed met de zuurkool
  7. Schil de appel en snij in plakjes
  8. Leg de appel op de zuurkool
  9. Leg daarop de plakjes worst
  10. Giet het eimengsel er over heen
  11. Top af met de geraspte kaas
  12. Zet de schaal 30 minuten in de oven
  13. Haal eruit en zet de grillstand van de oven aan
  14. Zet de schaal nog een paar minuten onder de grill zodat de kaas knapperig wordt
  15. Lekker met een broodje en groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/zuurkoolfrittata/