Zuurkoolfrittata
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 6 eieren
- 300 gram zuurkool
- 3 kalfssaucijsjes
- 1 zoet/zure appel (Jonagold, Elstar)
- 50 gram geraspte (20 of 30 plus) kaas
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl knoflookpoeder (optioneel)
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de saucijsjes in een ovenbestendige schaal en bak 20 minuten bruin
- Kluts de eieren met peper, zout en eventueel de knoflookpoeder tot een egale massa
- Snij de saucijsjes in plakjes
- Leg in een andere ovenschaal de zuurkool en strooi er de kerriepoeder overheen
- Mix goed met de zuurkool
- Schil de appel en snij in plakjes
- Leg de appel op de zuurkool
- Leg daarop de plakjes worst
- Giet het eimengsel er over heen
- Top af met de geraspte kaas
- Zet de schaal 30 minuten in de oven
- Haal eruit en zet de grillstand van de oven aan
- Zet de schaal nog een paar minuten onder de grill zodat de kaas knapperig wordt
- Lekker met een broodje en groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/zuurkoolfrittata/
3.5.3208