Gestoomd ei met shiitake en lente-ui
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Aantal personen: 4
- 8 eieren
- 5 cm verse gember
- 4 shiitake champignons
- 2 tl sesamolie
- 2 tl lichte sojasaus
- Lente-ui
- Koriander
- 4 kleine ovenschaaltjes met deksel
- Klop de eieren los
- Rasp de gemberwortel
- Snij de shiitake in blokjes
- Snij de lente-ui in ringetjes
- Hak de koriander fijn (ongeveer 4 el)
- Meng de eieren met de gember, shiitake, lente-ui, koriander, sesamolie en sojasaus
- Breng op smaak met peper en zout
- Verdeel het mengsel over de vier ovenschaaltjes
- Breng water aan de kook en zet een stoommand op de pan
- Zet de schaaltjes met deksel erop in de mand
- Stoom 15/20 minuten gaar
- Neem de kommen uit de mand en bestrooi elke kom met het overgebleven fijngehakte groen van de lente-ui
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gestoomd-ei-met-shiitake-en-lenteui/
3.5.3208