Gestoomd ei met shiitake en lente-ui
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Klein pannetje gevuld met ei, shiitake en lente-ui.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 8 eieren
  • 5 cm verse gember
  • 4 shiitake champignons
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl lichte sojasaus
  • Lente-ui
  • Koriander
  • 4 kleine ovenschaaltjes met deksel
Bereidingswijze
  1. Klop de eieren los
  2. Rasp de gemberwortel
  3. Snij de shiitake in blokjes
  4. Snij de lente-ui in ringetjes
  5. Hak de koriander fijn (ongeveer 4 el)
  6. Meng de eieren met de gember, shiitake, lente-ui, koriander, sesamolie en sojasaus
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Verdeel het mengsel over de vier ovenschaaltjes
  9. Breng water aan de kook en zet een stoommand op de pan
  10. Zet de schaaltjes met deksel erop in de mand
  11. Stoom 15/20 minuten gaar
  12. Neem de kommen uit de mand en bestrooi elke kom met het overgebleven fijngehakte groen van de lente-ui
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gestoomd-ei-met-shiitake-en-lenteui/