Komkommerrolletjes met gemarineerde garnalen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Presentatie is het halve werk. Met deze komkommerrolletjes met garnaal en avocado steel je de show bij ieder diner.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • ¼ komkommer
  • 100 ml appelazijn
  • 100 gram roze garnalen
  • 1 rode peper in ringen
  • 1 cm gember in kleine stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 avocado
  • 1 lenteui
  • sesamzaadjes
  • 1 plak ham (optioneel)
  • Hoisin saus (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Schaaf van de komkommer met een kaasschaaf twee mooie lange plakken.
  2. Deel deze plakken door drie en rol ze op. Leg ze vervolgens in appelazijn. Laat circa een uur marineren.
  3. Het groen van de lenteui in kleine reepjes snijden.
  4. De avocado in tweeën snijden en het vruchtvlees van de ene helft tussen twee lagen plastic folie leggen. Met een pan op de avocado slaan tot deze geplet is. De vrucht in de folie in de vriezer leggen. Herhaal met de andere helft.
  5. Knoflook uitpersen. Rode peper in ringetjes snijden en de gember in kleine stukjes snijden. Beetje olie in een pan verhitten en het mengsel licht aanbakken. Garnalen 1 minuut meebakken en met de peper, knoflook en gember uit de pan in een kommetje wegzetten.
  6. Sesamzaadjes roosteren.
  7. Mocht je een krokantje van ham willen maken met hoisin saus dan ga je als volgt te werk.
  8. Verwarm 125 ml Hoisinsaus met twee eetlepels suiker, 125 ml warm water en twee eetlepels sesamolie en laat het mengsel inkoken tot een mooie stroperige saus.
  9. Verwarm de oven op 180 graden en leg mooie stukje ham ingesmeerd met de Hoisinsaus op een bakplaat met bakpapier.
  10. Laat de ham drogen tot een krokantje.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/komkommerrolletjes-met-gemarineerde-garnalen/