Burger met portobello en ailoi
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een burger met een portobello als broodje.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 portobello's
  • 4 tartaartjes
  • Grote krop sla
  • 1 eierdooier
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • 4 rode uien
  • 300 ml rode wijn
  • 3 el suiker
  • Peper en zout
Bereidingswijze
  1. Snijd de uien in ringen en bak ze zacht in een steelpan
  2. Voeg suiker, peper, zout en rode wijn toe en breng aan de kook
  3. Laat tot de helft inkoken
  4. Zet dan het vuur zacht en laat 30 minuten met deksel op de pan stoven
  5. Haal na een half uur het deksel van de pan en kook door tot het vocht geheel is opgenomen
  6. Deze uien kun je eventueel een nacht in de koelkast bewaren
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden
  8. Zet de portobello's erin
  9. Laat een kwartier garen
  10. Pers de knoflookteentjes uit
  11. Klop voor de mayonaise de eierdooier, citroensap, knoflookteentjes en mosterd met een mixer door elkaar tot het een zachtgeel mengsel is (ongeveer 1 minuut)
  12. Voeg dan beetje voor beetje de zonnebloemolie toe in kleine straaltjes (ongeveer 5 minuten) terwijl je blijft mixen
  13. Bak de tartaartjes in een koekenpan drie minuten aan beide zijden bruin
  14. Besmeer de portobello's met de knoflookmayonaise
  15. Leg er wat blaadjes sla op
  16. Daarop vervolgens de tartaartjes
  17. Drapeer de uien op de burgers
  18. Leg er een flinke lepel mayo op om het af te maken
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/burger-met-portobello-en-ailoi/