Snijd de uien in ringen en bak ze zacht in een steelpan
Voeg suiker, peper, zout en rode wijn toe en breng aan de kook
Laat tot de helft inkoken
Zet dan het vuur zacht en laat 30 minuten met deksel op de pan stoven
Haal na een half uur het deksel van de pan en kook door tot het vocht geheel is opgenomen
Deze uien kun je eventueel een nacht in de koelkast bewaren
Verwarm de oven voor op 200 graden
Zet de portobello's erin
Laat een kwartier garen
Pers de knoflookteentjes uit
Klop voor de mayonaise de eierdooier, citroensap, knoflookteentjes en mosterd met een mixer door elkaar tot het een zachtgeel mengsel is (ongeveer 1 minuut)
Voeg dan beetje voor beetje de zonnebloemolie toe in kleine straaltjes (ongeveer 5 minuten) terwijl je blijft mixen
Bak de tartaartjes in een koekenpan drie minuten aan beide zijden bruin
Besmeer de portobello's met de knoflookmayonaise
Leg er wat blaadjes sla op
Daarop vervolgens de tartaartjes
Drapeer de uien op de burgers
Leg er een flinke lepel mayo op om het af te maken
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/burger-met-portobello-en-ailoi/