Bietencarpaccio met forel
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
- 100 gram gerookte forel
- 1 grote gekookte rode biet
- 1 bosui in ringetjes gesneden
- 50 ml Griekse yoghurt
- ⅕ tl mierikswortel crème
- 1 tl citroensap
- 4 geroosterde walnoten
- Schaaf met behulp van een kaasschaaf de biet in flinterdunne plakjes
- Rooster de walnoten in een pan zonder olie
- Hak ze vervolgens in kleine stukjes
- Meng de yoghurt met de mierikswortel crème en citroen en roer goed door
- Snij de forel in kleine repen
- Leg de plakjes biet dakpansgewijs op een bord
- Verdeel daar de forel over
- Top af met de walnoten en de bosui
- Maak het af met bolletjes mierikswortel/yoghurt/citroen crème
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/bietencarpaccio-met-forel/
3.5.3208