Bietencarpaccio met forel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Carpaccio van biet met gerookte forel en bosui en pitte yoghurt met mierikswortel.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 100 gram gerookte forel
  • 1 grote gekookte rode biet
  • 1 bosui in ringetjes gesneden
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • ⅕ tl mierikswortel crème
  • 1 tl citroensap
  • 4 geroosterde walnoten
Bereidingswijze
  1. Schaaf met behulp van een kaasschaaf de biet in flinterdunne plakjes
  2. Rooster de walnoten in een pan zonder olie
  3. Hak ze vervolgens in kleine stukjes
  4. Meng de yoghurt met de mierikswortel crème en citroen en roer goed door
  5. Snij de forel in kleine repen
  6. Leg de plakjes biet dakpansgewijs op een bord
  7. Verdeel daar de forel over
  8. Top af met de walnoten en de bosui
  9. Maak het af met bolletjes mierikswortel/yoghurt/citroen crème
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/bietencarpaccio-met-forel/