Mayonaise met pastinaakfriet
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Echte mayonaise is toch gewoon beter dan uit een potje. En eigenlijk heel makkelijk om te maken.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Aantal personen: nvt
Ingrediƫnten
  • 1 eierdooier op kamertemperatuur
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • 100 ml zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Zet de kom op een vochtige doek op het aanrecht
  2. Doe de dooier, citroensap, mosterd in de kom
  3. Mix 1 minuut tot er een volle gele structuur ontstaat
  4. Voeg nu scheutje voor scheutje de olie toe
  5. Blijf mixen tot alle olie is opgenomen
  6. Dit proces duurt circa 5 minuten
  7. Een fluwelige roomwitte mayonaise ishet resultaat
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/mayonaise-met-pastinaakfriet/