Worst met ui en Gorgonzola
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Italiaanse boerenmaaltijd met opengesneden worst met gesmolten gorgonzola kaas.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 4 worsten naar keuze
  • 3 rode uien in ringen gesneden
  • 1 tl tijm
  • 100 gram gorgonzola
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • Scheutje balsamicoazijn
  • Sla
Bereidingswijze
  1. Verhit de boter en de olijfolie in een steelpan en voeg de uien toe
  2. Spatel goed om zodat de uien aan alle kanten met het olie/boter bedekt zijn
  3. Laat 5 minuten op middelhoog vuur onder af en toe roeren koken
  4. Voeg dan de tijm toe en draai het vuur heel zacht
  5. Laat 40 minuten pruttelen
  6. Roer af en toe goed door
  7. Voeg de laatste minuut een scheutje balsamicoazijn toe
  8. Zet de ovengril aan
  9. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de worsten aan alle kanten bruin
  10. Maak een inkeping in de worsten en leg de uien erin
  11. Verkruimel de kaas over de worsten en leg de worsten in een schaal
  12. Zet nog even onder de gril totdat de kaas een mooi gegratineerd korstje heeft gekregen
  13. Dien op met sla
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/worst-met-ui-en-gorgonzola/