Worst met ui en Gorgonzola
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 4 worsten naar keuze
- 3 rode uien in ringen gesneden
- 1 tl tijm
- 100 gram gorgonzola
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- Scheutje balsamicoazijn
- Sla
- Verhit de boter en de olijfolie in een steelpan en voeg de uien toe
- Spatel goed om zodat de uien aan alle kanten met het olie/boter bedekt zijn
- Laat 5 minuten op middelhoog vuur onder af en toe roeren koken
- Voeg dan de tijm toe en draai het vuur heel zacht
- Laat 40 minuten pruttelen
- Roer af en toe goed door
- Voeg de laatste minuut een scheutje balsamicoazijn toe
- Zet de ovengril aan
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de worsten aan alle kanten bruin
- Maak een inkeping in de worsten en leg de uien erin
- Verkruimel de kaas over de worsten en leg de worsten in een schaal
- Zet nog even onder de gril totdat de kaas een mooi gegratineerd korstje heeft gekregen
- Dien op met sla
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/worst-met-ui-en-gorgonzola/
3.5.3208