Paprikasoep met garnalen in kropslaschuitje
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 4 paprika's
- ½ rode peper van zaadlijsten ontdaan
- 2 uien in ringen gesneden
- 2 tenen knoflook gehakt
- 1 liter groentebouillon
- 100ml Griekse yoghurt
- 150 gram roze garnalen
- 2 bosuitjes in ringen gesneden
- 8 mooie slabladeren (ik heb little gem gebruikt)
- Peper
- Zout
- Citroensap
- Verwarm de oven op 225 graden
- Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Leg ze op een met aluminiumfolie beklede bakplaat met de bolle kant naar boven
- Zet 30 minuten in de oven tot de paprika's zwart blakeren
- Haal ze uit de oven en stop ze in een plastic zak die je dichtknoopt
- Laat 15 minuten rusten
- Verwijder dan het zwartgeblakerde vel
- Verhit 4 eetlepels olijfolie in een soeppan
- Smoor de uien 5 minuten
- Voeg de rode peper, de geroosterde paprika's en knoflook toe
- Voeg de bouillon toe
- Breng aan de kook
- Als de soep kookt zet dan het gas laag
- Laat 15 minuten pruttelen
- Pureer de soep met een staafmixer tot gladde massa
- Voeg flink wat zout en peper toe
- Meng de garnalen met de Griekse yoghurt, kneepje citroensap en ¾ van de bosui
- Verdeel het mengsel over de slabladeren
- Garneer met de rest van de bosui
- Verdeel de soep over vier diepe borden en leg in elk bord twee slaschuitjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/paprikasoep-met-garnalen-in-kropslaschuitje/
3.5.3208