Paprikasoep met garnalen in kropslaschuitje
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Rode paprikasoep met een bootje van een slablad met garnalen in frisse yoghurt.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 4 paprika's
  • ½ rode peper van zaadlijsten ontdaan
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 100ml Griekse yoghurt
  • 150 gram roze garnalen
  • 2 bosuitjes in ringen gesneden
  • 8 mooie slabladeren (ik heb little gem gebruikt)
  • Peper
  • Zout
  • Citroensap
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 225 graden
  2. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
  3. Leg ze op een met aluminiumfolie beklede bakplaat met de bolle kant naar boven
  4. Zet 30 minuten in de oven tot de paprika's zwart blakeren
  5. Haal ze uit de oven en stop ze in een plastic zak die je dichtknoopt
  6. Laat 15 minuten rusten
  7. Verwijder dan het zwartgeblakerde vel
  8. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een soeppan
  9. Smoor de uien 5 minuten
  10. Voeg de rode peper, de geroosterde paprika's en knoflook toe
  11. Voeg de bouillon toe
  12. Breng aan de kook
  13. Als de soep kookt zet dan het gas laag
  14. Laat 15 minuten pruttelen
  15. Pureer de soep met een staafmixer tot gladde massa
  16. Voeg flink wat zout en peper toe
  17. Meng de garnalen met de Griekse yoghurt, kneepje citroensap en ¾ van de bosui
  18. Verdeel het mengsel over de slabladeren
  19. Garneer met de rest van de bosui
  20. Verdeel de soep over vier diepe borden en leg in elk bord twee slaschuitjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/paprikasoep-met-garnalen-in-kropslaschuitje/