Gevulde piepkuiken met abrikoos en pistachenoten
Voorbereiding
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
- 2 piepkuikens
- 8 gedroogde abrikozen
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- Handje pistachenoten
- Sla naar keuze
- 3 el boter
- 1 el mosterd
- 2 el honing
- Week de abrikozen 4 uur in een kommetje met water
- Snipper de ui en hak de knoflook klein
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes
- Bewaar het water waarin je ze geweekt hebt
- Verhit 2 el olijfolie in een steelpan
- Smoor de ui en de knoflook zachtjes glazig
- Voeg de abrikozen toe
- Laat 2 minuten smoren
- Hak de pistachenoten fijn
- Maak de kip schoon door goed af te spoelen met water
- Ook de binnenkant even goed doorspoelen
- Vul de buik van de kip met het abrikozen/ui/knoflook/pistache mengsel
- Knoop de kip dicht met een elastiekje of touw zodat de vulling er niet uitloopt
- Verwarm de oven op 190 graden
- Leg de kippetjes in een ovenschaal
- Bestrijk het vel aan alle kanten met de honing
- Leg op elk piepkuiken anderhalve lepel boter
- Giet het weekwater van de abrikozen (150 ml) in de ovenschaal
- Zet de schaal 55 minuten in de oven
- Bedruip de kippetjes af en toe met het vocht uit de ovenschaal zodat ze sappig blijven
- Haal ze uit de oven en verpak ze per stuk in aluminium folie
- Laat 15 minuten rusten
- Meng door het sap in de ovenschotel de mosterd tot een egale dressing
- Giet deze dressing over de sla
- Leg de kip op een plank en serveer de salade er naast
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gevulde-piepkuiken-met-abrikoos-en-pistachenoten/
3.5.3208