Gevulde piepkuiken met abrikoos en pistachenoten
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Franse klassieker van gevulde kleine kip (piepkuiken) met abrikoos, ui en pistachenoten. Lekker met aardappelpuree.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 piepkuikens
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • Handje pistachenoten
  • Sla naar keuze
  • 3 el boter
  • 1 el mosterd
  • 2 el honing
Bereidingswijze
  1. Week de abrikozen 4 uur in een kommetje met water
  2. Snipper de ui en hak de knoflook klein
  3. Snijd de abrikozen in kleine stukjes
  4. Bewaar het water waarin je ze geweekt hebt
  5. Verhit 2 el olijfolie in een steelpan
  6. Smoor de ui en de knoflook zachtjes glazig
  7. Voeg de abrikozen toe
  8. Laat 2 minuten smoren
  9. Hak de pistachenoten fijn
  10. Maak de kip schoon door goed af te spoelen met water
  11. Ook de binnenkant even goed doorspoelen
  12. Vul de buik van de kip met het abrikozen/ui/knoflook/pistache mengsel
  13. Knoop de kip dicht met een elastiekje of touw zodat de vulling er niet uitloopt
  14. Verwarm de oven op 190 graden
  15. Leg de kippetjes in een ovenschaal
  16. Bestrijk het vel aan alle kanten met de honing
  17. Leg op elk piepkuiken anderhalve lepel boter
  18. Giet het weekwater van de abrikozen (150 ml) in de ovenschaal
  19. Zet de schaal 55 minuten in de oven
  20. Bedruip de kippetjes af en toe met het vocht uit de ovenschaal zodat ze sappig blijven
  21. Haal ze uit de oven en verpak ze per stuk in aluminium folie
  22. Laat 15 minuten rusten
  23. Meng door het sap in de ovenschotel de mosterd tot een egale dressing
  24. Giet deze dressing over de sla
  25. Leg de kip op een plank en serveer de salade er naast
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gevulde-piepkuiken-met-abrikoos-en-pistachenoten/