Witte chocolademousse met sinaasappel/mandarijn marmelade
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
Een chocolademousse van witte chocola waar je niet van kan afblijven. Lekker met een zurige sinaasappel/mandarijn marmelade. De marmelade kan later ook op de bammetjes tijdens de lunch.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Witte choclademousse
100 gram witte chocola
1 el vanillesuiker
80 ml melk
250 ml slagroom
1 eierdooier
Sinaasappel/mandarijn marmelade
700 gram sinaasappels
300 gram mandarijnen
1 kilo geleisuiker
1 liter water
Bereidingswijze
Witte choclademousse
Klop de slagroom stijf
Meng de eierdooier met de vanillesuiker
Klop tot een schuimig mengsel
Verwarm de melk in een steelpan
Voeg de warme melk beetje voor beetje aan de dooier met suiker toe
Smelt de chocola
Voeg de chocola aan het ei/melk/suiker mengsel toe en roer voorzichtig tot een egaal mengsel
Laat afkoelen
Spatel de slagroom er door
Giet in vier mooie glazen
Laat minimaal drie uur opstijven in de koelkast
Sinaasappel/mandarijn marmelade
Leg de sinaasappels en mandarijnen in het water in een grote pan
Breng aan de kook
Draai dan het vuur laag en laat de vruchten 1 uur zachtjes koken
Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen
Bewaar het water in de pan
Snijd de vruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit
Snijd dat ik kleine stukjes
Snijd de schillen in hele kleine stukjes
Doe alles weer terug in de pan
Breng aan de kook en laat dan op zacht vuur circa 90 minuten koken
De marmelade is klaar als hij stroperig is
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/witte-chocolademousse-met-sinaasappelmandarijn-marmelade/