Witte chocolademousse met sinaasappel/mandarijn marmelade
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een chocolademousse van witte chocola waar je niet van kan afblijven. Lekker met een zurige sinaasappel/mandarijn marmelade. De marmelade kan later ook op de bammetjes tijdens de lunch.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Witte choclademousse
  • 100 gram witte chocola
  • 1 el vanillesuiker
  • 80 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 1 eierdooier
Sinaasappel/mandarijn marmelade
  • 700 gram sinaasappels
  • 300 gram mandarijnen
  • 1 kilo geleisuiker
  • 1 liter water
Bereidingswijze
Witte choclademousse
  1. Klop de slagroom stijf
  2. Meng de eierdooier met de vanillesuiker
  3. Klop tot een schuimig mengsel
  4. Verwarm de melk in een steelpan
  5. Voeg de warme melk beetje voor beetje aan de dooier met suiker toe
  6. Smelt de chocola
  7. Voeg de chocola aan het ei/melk/suiker mengsel toe en roer voorzichtig tot een egaal mengsel
  8. Laat afkoelen
  9. Spatel de slagroom er door
  10. Giet in vier mooie glazen
  11. Laat minimaal drie uur opstijven in de koelkast
Sinaasappel/mandarijn marmelade
  1. Leg de sinaasappels en mandarijnen in het water in een grote pan
  2. Breng aan de kook
  3. Draai dan het vuur laag en laat de vruchten 1 uur zachtjes koken
  4. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen
  5. Bewaar het water in de pan
  6. Snijd de vruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit
  7. Snijd dat ik kleine stukjes
  8. Snijd de schillen in hele kleine stukjes
  9. Doe alles weer terug in de pan
  10. Breng aan de kook en laat dan op zacht vuur circa 90 minuten koken
  11. De marmelade is klaar als hij stroperig is
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/witte-chocolademousse-met-sinaasappelmandarijn-marmelade/