Forelmousse in komkommer
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een mooi pakketje met forel ingepakt met komkommer en (luxe) kaviaar.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 komkommer
  • 200 gram gerookte forel
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • Citroensap
  • Kaviaar
  • 8 stengels Bieslook
  • Zout en Peper
  • Huishoudfolie
Bereidingswijze
  1. Doe de forel samen met de yoghurt en de citroensap in de keukenmachine (of in de blender)
  2. Pureer het geheel tot een samenhangend mengsel
  3. Voeg naar smaak peper en zout toe
  4. Snijd de komkommer in lange linten
  5. Zet vier kleine bakjes klaar met een diameter van circa 15 centimeter
  6. Hang huishoudfolie in de bakjes
  7. Leg kruislings 2 komkommerlinten in het bakje en laat een deel uitsteken
  8. Vul het bakje met de forelmousse
  9. Vouw de pakketjes dicht met de komkommer
  10. Knoop de folie dicht
  11. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
  12. Leg kruislings de bieslookstengels klaar op een bord (2 per bord)
  13. Haal het pakketje uit de folie en verpak in de bieslookstengels
  14. Garneer het gerecht met kaviaar
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/forelmousse/