Forelmousse in komkommer
Voorbereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
- 1 komkommer
- 200 gram gerookte forel
- 150 gram Griekse yoghurt
- Citroensap
- Kaviaar
- 8 stengels Bieslook
- Zout en Peper
- Huishoudfolie
- Doe de forel samen met de yoghurt en de citroensap in de keukenmachine (of in de blender)
- Pureer het geheel tot een samenhangend mengsel
- Voeg naar smaak peper en zout toe
- Snijd de komkommer in lange linten
- Zet vier kleine bakjes klaar met een diameter van circa 15 centimeter
- Hang huishoudfolie in de bakjes
- Leg kruislings 2 komkommerlinten in het bakje en laat een deel uitsteken
- Vul het bakje met de forelmousse
- Vouw de pakketjes dicht met de komkommer
- Knoop de folie dicht
- Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
- Leg kruislings de bieslookstengels klaar op een bord (2 per bord)
- Haal het pakketje uit de folie en verpak in de bieslookstengels
- Garneer het gerecht met kaviaar
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/forelmousse/
3.5.3208