Lamsgehaktballen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Serveer bij deze lamsgehaktballen een saus op basis van yoghurt, knoflook en sumac en komkommer bij. Altijd lekker met brood of couscous.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gram lamsgehakt
  • 3 tl korianderzaad
  • 4 tl citroensap
  • 2 tl oregano
  • 2 tl cayennepeper of chilipeper
  • 2 tl kaneel
  • 3 ragfijn gesneden teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 4 grote tomaten
  • 1 winterwortel
  • 2 klein gesneden uien
  • 1 tl suiker
Bereidingswijze
  1. Maak het lamsgehakt aan met het korianderzaad, het citroensap, oregano, twee teentjes van de fijngesnipperde knoflook, 1 el olijfolie en de cayennepeper of chilipeper en voeg zout naar smaak toe.
  2. Kneed daar balletjes van zo groot als een stuiterbal.
  3. Leg de ballen een uurtje in de koelkast om alle smaken goed in te laten trekken.
  4. Verhit twee el olijfolie in een grote pan.
  5. Fruit de uien aan met de in stukken gesneden tomaat en voeg het laatste teentje knoflook toe.
  6. Even laten smoren.
  7. Dan de suiker en kaneel toevoegen en de kleingesneden wortel.
  8. Laat dit samen even bakken en leg er dan de balletjes op.
  9. Giet er een grote kop warm water overheen.
  10. Deksel op de pan en vervolgens 30 minuten op laag vuur sudderen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/lamsgehaktballen/